top of page
34108660_1973468902684681_7571753766316146688_n.jpg
Lifeschool beeldmerk_blad tranparant_def_edited.png

Meest gestelde vragen

Meer vragen? Mail ons!
scholen@dedonk.com

Anker 1
Anker 2
Anker 3
Anker 4
Anker 5
 1. Ik wil mij verder ontwikkelen in taken binnen mijn kerkelijke gemeente. Zijn jullie scholen een goede plek om hier te leren?
  De scholen zijn erop gericht om ieder individu verder te brengen in zijn of haar ontwikkeling. Alles is erop gericht om jou verder te helpen in moeilijke levensvragen en je te binden aan Gods Geest zodat je zelf een innige relatie gaat ontwikkelen met God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest als helper. Als je actief bent in je eigen gemeente is het van groot belang dat je het verlengstuk wordt van die drie-eenheid. We leren en helpen je verder te kijken dan theologie en bouwen aan een sterk karakter en een gezonde identiteit. We geven veel aandacht aan het hoe en waarom in het Koninkrijk van God en zullen je laten zien dat er zo veel meer is dan we vaak denken. Het wordt een spannende reis met als doel het Koninkrijk van God. Je zult zien dat je vanuit deze sterke basis een prachtig lichtend voorbeeld gaat zijn voor je omgeving en gemeente.
   

 2. Hoeveel tijd ben ik kwijt naast het volgen van de lessen?
  Wij werken niet met thuisopdrachten en ook niet met studietijd. Het volgen van de lessen is voldoende om het tempo van de school bij te blijven. We gaan voornamelijk aan de slag met echte levenslessen die je niet uit een boekje leert. Wel werken we met een praktijkboek waarin samenvattingen van het onderwerp staan met daarbij leidende Bijbelteksten en boekentips. Wanneer je als student meer wilt weten over het onderwerp dan kun je deze Bijbelteksten raadplegen en eventueel de boeken hierover aanschaffen. Wel raden we aan bewust tijd apart te zetten om de besproken onderwerpen in lijn te brengen met je leven. Dit kun je doen door stille tijd, gebed en praten met mensen waar je dit mee kan delen. Het onderwijs komt soms heel dicht bij je hart en je ziel en we hebben gezien dat het tijd kost om dit op je te laten inwerken.
   

 3. Ik heb al meerdere scholen gevolgd. Is het nog wel nuttig om ook nog deze scholen te volgen?
  De LIFEschool is een echte levensschool. Gebouwd op ervaring en gericht op doen. We gaan niet heel diep in op de theologie maar we gaan echt de praktijk in om van jou een discipel te maken. We binden je als het ware aan het Koninkrijk van God. Hiermee kun je je opgebouwde ervaring die je bij andere scholen hebt opgedaan heel goed gebruiken. Als je twijfelt stel jezelf de volgende vraag: Weet jij heel duidelijk het plan van God voor jouw leven en is dit plan ook waarheid geworden in je leven? Als het antwoord nee is, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen.


  De Kingdom School is een erg verdiepende school waar wel veel meer theorie bij komt zodat je de juiste theologische bagage bij gebracht krijgt. Daarbij leggen we veel nadruk op de vorming van een verantwoorde christen. Dit is uniek in Nederland en het draagt bij aan een bijzonder sterke identiteit. 
   

 4. Ik ben niet opgegroeid met het werk van de Heilige Geest en daarmee voel ik ook een grote afstand ten opzichte van christenen die er heel enthousiast mee aan de slag gaan. Is het dan wel verstandig om mee te doen?
  Wij willen met de LIFEschool een veilige omgeving neer zetten. We spreken met elkaar af dat we elkaar de tijd gunnen en respect tonen voor mede studenten. We zijn er allemaal om wat te leren. We zullen je ook nooit dwingen om ergens in mee te gaan waar je niet aan toe bent. Ook waken we ervoor om mensen in hun emotie mee te trekken in iets waar ze zich niet in thuis voelen. De Heilige Geest zal nooit dwingen, forceren of opleggen. Daarom zullen wij dat als team en studenten ook nooit doen.
  Wel dagen we je uit om uit je comfortzone te komen en te leren doen zoals Jezus de discipelen leerden handelen. Maar altijd met respect, met begeleiding en eer. We hebben een pastoraal team klaar staan om je te ondersteunen en we nemen ruimschoots de tijd voor vrage
  n.

  De Kingdom School is een gevorderde school. Als je nog niet eerder bent uitgestapt in de gaven van de Geest is het aan te raden om eerst de LIFEschool te volgen. 

   

 5. Ik kan of wil niet alle lessen aanwezig zijn. Is dat een probleem?
  Wij investeren enorm in jou als student en wij bieden een volledig traject aan wat haarfijn op elkaar is aangesloten. Het is bijna noodzakelijk dat de studenten iedere les bijwonen om het proces mee te beleven en mee te groeien. Uiteraard is overmacht, ziekte of verplichtingen een goede reden om er niet te zijn, maar we willen je met klem verzoeken om er zo veel als mogelijk bij te zijn en geen uitzonderingen te maken. Mochten we constateren dat er te veel lessen gemist worden dan kan het zijn dat we in overleg met je gaan en wat we eraan kunnen doen. In een uiterste geval kunnen we eenzijdig de toegang tot verdere lessen ontzeggen. Dit is geen pressiemiddel maar we willen de groep als geheel beschermen om een veilige omgeving te blijven.
   

 6. Ik kamp met psychische klachten of ziekte. Is deze school geschikt om mij in mijn genezingsproces verder te helpen?
  Dit hangt er uiteraard vanaf waar je mee te maken hebt en in hoeverre je klachten nog je leven bepalen. In principe is ieder geval anders en daarom willen wij geen mensen uitsluiten van deelname maar we willen er wel op wijzen dat ons team niet medisch is toegerust. Het is de verantwoordelijkheid van de student om te bepalen of er een mate van zelfredzaamheid is waarbij de student een omgeving heeft waar hij of zij op kan terugvallen. Het onderwijs kan soms heftige processen in gang zetten die binnen een grotere groep niet individueel door ons begeleid kunnen worden. Twijfel je of het geschikt is neem dan per email contact op zodat we met elkaar in gesprek kunnen gaan.
   

 7. Ik ben slecht ter been of maak gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel. Kan ik dan vrij deelnemen?
  Jazeker! Alle locaties die we gebruiken zijn rolstoeltoegankelijk door liften. Tevens zijn de toiletten toegankelijk voor minder validen.
   

 8. Ik heb een voedselallergie of kan bepaald voedsel niet verdragen. Is hier aan gedacht?
  Er zijn enkele lesdagen bij waarbij we een lunch of diner aanbieden. Op alle locaties is het mogelijk om uw aangepaste behoefte door te geven. Tijdens de school zullen wij iedereen hierover informeren per email. 
   

 9. De kosten voor deelname zijn voor mij te hoog. Zijn er mogelijkheden om alsnog deel te kunnen nemen?
  Ja, er zijn mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op via email.
   

 10. Ik wil niet alle modules volgen, is dat mogelijk?
  Nee, dit is niet mogelijk. Vanwege de opbouw van de scholen hangt het hele jaar aan elkaar samen en daarom is het onwenselijk dat er maar enkele modules gevolgd kunnen worden. Daarnaast willen we alle studenten een veilige omgeving bieden zonder dat er steeds wisselende groepen zijn.
   

 11. Voor welke leeftijden is deze opleiding geschikt?
  In principe voor elke leeftijd vanaf ca. 18 jaar. In de scholen die we hebben gedraaid varieerde de leeftijd van 18 tot 88 en niemand had het idee dat hij of zij buiten de boot viel. Het mooie is ook dat het vaak gebeurt dat jong en oud van elkaar leren en elkaar op een bijzondere manier bemoedigen.

   

Anker 6
Anker 7
Anker 8
Anker 9
Anker 10
Anker 11
bottom of page