top of page
WhatsApp Image 2020-04-28 at 11.14_edited.jpg

OUTREACH

Project: Gods Table 

KNYSNA - ZUID AFRIKA

Project God's Table Zuid Afrika

Help hen die honger hebben….

Laat het Koninkrijk niet aan hun voorbijgaan!

In de Township “Joodse Kamp” van de stad Knysna (Zuid Afrika) is het geen gewoonte dat er iedere dag eten op tafel staat. Vaders en moeders vechten dagelijks om hun kinderen iets te eten te bieden. Laat staan dat ze zelf voldoende hebben.

Stichting De Donk Ministries wil een verschil maken voor tenminste een deel van de allerarmste kinderen. We zijn meerdere malen in dit gebied geweest en we zien dat op sommige plekken de nood zo hoog is dat voedselprogramma’s echt nodig zijn. Maar wij willen méér bereiken. Door middel van deze plaatselijke voedselprogramma’s hebben we ook de mogelijkheid om de boodschap van het Koninkrijk van God te verkondigen. Het mooie is dat we dit midden in de township zelf kunnen doen. We werken in dit voedselprogramma samen met Pastor Solomon Molingila die vanuit zijn plaatselijke kerk het programma draait.

Wil jij ons meehelpen om de allerarmste te voeden en het Koninkrijk van God te verspreiden op een van de donkerste plekken op aarde? Vul dan snel de machtiging in! Meedoen kan al vanaf € 5,- per maand.

Hier kunt u een online machtigingskaart invullen om dit project maandelijks te ondersteunen.

 

Wilt u eenmalig doneren of met ons de uitdaging aangaan om de ernstige gevolgen van de Covid 19 Lockdown te bestrijden? Kijk dan verder onderaan op deze pagina.
 

 

Covid-19 Lockdown

Project God's Table, een plaats om goed te doen   
Sinds vorig jaar zijn wij als Donk Ministries een samenwerking gestart met Pastor Solomon Molingila. Zijn kerk staat midden in de Townships van Knysna en door het wekelijkse voedselprogramma zijn we in staat om 'rond te gaan en goed te doen', precies zoals Jezus deed. 

Ook in Zuid Afrika is er op dit moment een strenge lockdown. Mensen mogen hun kleine hutjes niet uit en je kunt je haast niet voorstellen hoe vreselijk schrijnend deze situaties zijn. Op elkaar gepakt in kleine golfplaten hokjes zonder normale hygiëne. De overheid treed hard op tegen mensen die hun huizen verlaten. Economisch gezien is deze lockdown rampzalig. Veel mensen in de township hebben normaal gesproken wel wat (onderbetaald) werk maar nu hebben ze helemaal niets meer. Echt niets. De meesten zijn radeloos hoe ze aan iets te eten kunnen komen.

Gelukkig heeft Pastor Salamon een vergunning kunnen krijgen van de overheid om zijn kerk te openen en een gaarkeuken te realiseren. 3 keer per week kookt hij met zijn lokale team eten voor de inwoners van de wijk 'Joodse Kamp'. Maar met de financiële middelen die hij heeft kan hij nooit genoeg voedsel klaar maken om iedereen te voorzien. Er staan dagelijks lange rijen mensen te wachten op een beetje eten. Wij willen hem, en daarmee de bevolking, graag helpen! Zou u willen overwegen een donatie te doen? U helpt rechtstreeks de armste bevolking aan wat te eten.

U kunt uw gift overmaken op:
NL43 RABO 0137 250 886 ten name van Stichting de Donk
o.v.v. Gods Table.

Of via iDeal:

 

iDEAL-Payoff-2-groot.gif
bottom of page